BALCANII UMBLATORI – AROMANII. Proiect Avdhela la Balkanik Festival, ed. II

Mâine, 23 sept 2012, vă aşteptăm la standul Proiectului Avdhela de lacel mai mare festival al culturilor balcanice, Balkanik Festival, ediţia aII-a, începând cu ora 14.00 la Grădina Uranus (Zona Piaţa George Coşbuc).  Standul face parte dintr-o serie de acţiuni menite a promova cultura aromână în mediile româneşti.
Câte ceva “din meniu”:

Expozitia de obiecte de patrimoniu cuprinde piese autentice, traditionale din colectia Proiectului Avdhela si din colectiile personale ale membrilor Proiectului, din categorii precum : tesaturi, piese de port popular si obiecte pentru uz casnic din arama si lemn. Expozita-nomada a fost prezenta in cadrul mai multor evenimente, calatorind prin Bucuresti si prin tara.

Expozitia de fotografii vechi:  La stand se vor gasi fotografii de colectie, din arhiva Proiectului- culese, impreuna cu povestile din spatele lor, de la familiile de aromani vizitate in Dobrogea. Unele fotografii dateaza din anii 1925-30, ilustrand realitati si portrete dinaintea venirii aromanilor in Romania.

Carti : La standul Proiectului Avdhela, se vor prezenta ultimele aparitii editoriale tiparite la Editura Predania: Nuti Tulliu –  „Poezii” si Sfantul Nicolae Velimirovici, Episcopul Ohridei – „Talcuire la Tatal nostru”- doua titluri de referinta in ceea ce priveste literatura si spiritualitatea aromanilor.

Pe langa toate acestea, la stand se vor regasi : semne de carte cu motive traditionale aromanesti, albume foto cu aromani de ieri si de azi, povesti si istorii de viata culese de la comunitatile de aromani din Dobrogea.

Mulţumim organizatorilor pentru invitaţia călduroasă.

Mai multe despre eveniment:
http://www.balkanikfestival.ro/ro
http://www.facebook.com/events/412269495489671/?ref=ts
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s