Proiectul Avdhela la Cafeneaua Critică

Proiectulu Avdhela fu câlisitu la unâ cuvendâ trâ lumea armâneascâ şi isturiili a l’ei la Cafeneaua Critică, di-adunu cu alţâ oaspiţ griţ di Ion Bogdan Lefter, 25li, gioi, meslu aestu. Va-ştiptămu tuţ la Club A, la unâ muabeti dişcl’isâ, ahurhinda cu oara 19.00

http://www.cluba.ro/evenimente-club-a/item/556-25-octombrie-cafeneaua-critica-aromani-meglenoromani-istroromani

Cu pornire de la un masiv volum, recent-apărut, intitulat Aromâni, meglenoromâni, istroromâni. Aspecte identitare şi culturale, realizat sub coordonarea Adinei Berciu-Drăghicescu şi publicat la Editura Universităţii din Bucureşti, sub egida Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni al Ministerului Afacerilor Externe, Cafeneaua critică propune o discuţie despre ramurile romanităţii răsăritene.

Participă: prof. dr. Adina Berciu-Drăghicescu (Universitatea din Bucureşti), Cristian Dumitru (director al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni), Georgiana Vlahbei şi Daniel Nancu (coordonatori ai proiectului Avdhela – Biblioteca Culturii Aromâne), alţi cercetători, reprezentanţi ai comunităţilor respective etc.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.
___
Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara (uneori miercuri).

Leave a comment